• Tursolan timosoini

    25.10.2016

    Me urheilijat emme näe tervettä päivää. Itsellänikin kun on nykyään vähän joka paikka epäkunnossa. Vai olikohan se sittenkin se vanhuus. Vasemmasta kädestä löytyy kyllä pari sormea joita ei kolota tai vihlo. Siis vielä. Onneksi tulee kohta muutaman viikon tauko kun pitää mennä pään kanssa vähän operoitavaksi Valssiin. Elän toivossa että polveni saa riittävän levon siinä […]

  • Tasapainossa

    19.10.2016

    Yksi asia joka toistuu usein käytännössä, ja siksi myös blogissanikin, on balanssi – isolla tai pienellä kirjoitettuna. Ajankäytöllisesti epätasapainoinen suhde syömisen ja liikkumisen välillä – tai toisaalta ristiriita puheiden ja tekojen välillä – ajaa toteuttajansa umpikujaan. Eli jos haluat laihtua, pelkkä kuntoilu ei riitä. Ja mikäli kuntoilet paljon, on myös syötävä paljon. Kuten muistatte, tämä […]

  • Mikä on kun ei onnistu?

    15.10.2016

    Otsikon kysymys voisi hyvin kohdistua moneenkin asiaan elämässä, mutta tällä kertaa – ja nimenomaan juuri tänään – siteeraan sillä tämän päivän Aamulehden Ihmiset- osan etusivun jutun otsikkoa. Ilman sen kummempaa itseni vähättelyä, voisin hyvinkin yhden blogin verran luetella asioita jotka eivät ole menneet touhuissani ihan tuubiin. Voi olla että sen jaksaisitte paremmin lukea, mutta enpä […]

  • Oriveden Opisto. Ei Kangasalan, eikä Jämsän.

    12.10.2016

    Orivedellä osoitettiin tällä viikolla mieltä. Legendaarista Oriveden Opistoa kuopataan ja sehän ei oriveteläisille käy. Kansallisomaisuutta. Vaikka en itse varsinaisesti asiaan mitenkään liitykään, koko hässäkkä – kuinka ollakaan – tuo paljon juttuja mieleen. Niistä jutuista tällä kertaa.  Olen muuten ollut ’kaikki nämä vuodet’ menossa Oriveden Opistoon opettelemaan kirjoittamista. Kaikkien lukijoideni iloksi. Huomaatte varmaan etten ole kerinnyt. […]

  • Mitäs me triathlonistit

    4.10.2016

    Aikanaan nautin suunnattomasti siitä innostuksesta, mitä ruuanlaittoa aikuisiällä oppineet, paljon maailmaa nähneet herrat tunsivat – ja avoimesti osoittivat – pitämieni kokkikoulujen ja maidonjalostuskurssien jälkeen. Vaikka näiden kurssieni osallistujista ei ammattikokkeja – tai juustontekijöitä sen paremmin – todellakaan tullut, heidän innostumistaan ruuanlaiton oppimista kohtaan oli hieno seurata. Onkohan nyt siis oma vuoroni, innostua jostain yhtä paljon? […]

  • Illalliskutsuja ja viattomia ehdotuksia

    3.10.2016

    Olin ajatellut tässä uudessa elämäntilanteessani – ja varsinkin uudessa elämänasenteessani – pysyväni ravintolamaailmassa tapahtuvista asioista kokonaan tai ainakin julkisesti sivussa. Ihminen vaan on niin kovin heikko. Tai tapaukset vaan ovat niin kiehtovia, etten pysty pidättäytymään kommentoimasta. Luin taas huvittuneena, kun Vesa Laitinen arvosteli – tuttuun tyyliinsä – August von Trappe- ravintolan Aamulehden ravintolasivuilla. Lukekaa arvio […]

  • Hullulle puuroa – ja YOSAA

    17.9.2016

    Vielä jokin aika sitten ihmettelin miksi puuroja tehdään kaupan hyllylle. Ymmärrän kyllä että kotiin vietäväksi – ja syötäväksi. Mutta eivätkö ihmiset enää osaa tai viitsi edes puuroaan keittää? No,en ihmettele sitäkään enää. Nykyään syön jopa kaksi valmispuuroa päivässä. Saarioisten Balanssia, en muita. Eikä tämä ole maksettu mainos, vaikka työkseni Saarioinen Foodservice:llä toiminkin. 

  • Muutosten tuulet

    15.9.2016

    Tähän on tultu. Entinen elämäntapakokki tekee 44- vuotiaana jonkinlaisen elämäntapamuutoksen ja päättää jakaa kokemuksiaan muillekin. Kirjoittamalla aiheeseen liittyviä juttuja, ja videoimalla pätkiä kun sanat eivät riitä kertomaan. Välillä toki saattaa tulla ruoka-aiheisia kuvia ja reseptejäkin. Mutta aluksi hieman taustoja.