Olen lähes aikuisen ikään ennättänyt elämäntapakokki, jonka erilaiset sattumukset ovat ajaneet uuteen hienoon tilanteeseen.

Erityisen hieno sattumus toi minut runsas vuosi sitten nykyiseen työpaikkaani, ja lukuisat huonot sattumukset ovat muun muassa saaneet minut lopulta heräämään ja aloittamaan pitämään parempaa huolta itsestäni. Ja olemaan tarkka mihin ainoan elämäni loput päivät kulutan; itselleni tärkeisiin asioihin. 

Huonot  kokemukset ja osumat eivät siten olekaan lopulta niin huonoja, vaan täysin päinvastoin. Matti Nykänenkin tiesi että elämä on ihmisen parasta aikaa. Tärkeää on arvostaa asioita ympärillään ennen kuin on liian myöhäistä.

Julkaisen näillä sivuilla videoita ja blogeja, erilaisia juttuja luonnosta, ravinnosta ja kuntoilusta. Tärkeimmästä eli perheestä en liiemmin kirjoita tai juttele. Jaan etupäässä asioita joissa en ole ammattilainen, vaan innokas amatööri. Pyrin silti pysymään nahoissani ja asiallisena.

 Heikki Ahopelto

Kirjoitan siis etupäässä ravinnosta ja ruuasta sekä kokemuksistani niiden parissa, toisaalta entisenä ammattikokkina ja toisaalta elämäntaparemontin tehneenä maallikkona. Jaan myös kuvia, reseptejä ja videoita. Julkaisen videoita etupäässä patikoinneiltani, joita teen nykyisin kovin mielelläni, mutta en läheskään niin usein ja pitkään kuin toivoisin. Patikointivideot liittyvät varustukseen ja ravintoon, sekä tietenkin ruuanlaittoon. Patikoidessa tulee yllättäen myös juttuja mieleen, ja sopivan tavan löydettyäni julkaisen videoita myös näistä mieleenjuolahtaneista jutuista ja höpinöistä. Varoitan kyllä etukäteen. Maisemat näissä videoissa jäävät poikkeuksia lukuun ottamatta jokaiselle itse koettavaksi. Livenä, ei somessa.

Varoitus: Videoiden tekotavassa harjaannun kerta kerralta, mutta kirjoittamaan en enää opi.

Vanhoilta sivuiltani halusin ainoana asiana jättää horoskoopit. Olen Vesimies, ja se toivottavasti selittää paljon:

“Vesimies on energinen, uudistushaluinen ja älyllisesti aktiivinen. Hän ei anna ennakkoasenteiden vaikuttaa mielipiteisiinsä, sillä hän luottaa mieluummin järkeensä kuin vaistoihinsa. Ainoastaan se, mitä huominen tuo tullessaan, on tärkeää.

Vesimies arvostaa ystävyyttä ja hyviä ihmissuhteita. Hänellä on ylevät ihanteet eikä hän valitse ystäviään näiden aseman tai varallisuuden perusteella, vaan hänen ystäväpiiriinsä kuuluu kirjavaa väkeä. Vesimies on ystävällinen ja puolueeton. Kapinallisen vesimiehen mielestä säännöt on tehty rikottaviksi ja vanhat tavat uudistettaviksi.

Vesimiehen mielestä raha on kattilaan tai polkupyörään verrattava käyttötavara, jonka säästämisessä ei ole mitään mieltä. Jos vesimies ei ole vaarassa kuolla nälkään ja hänellä on katto päänsä päällä, hän ei kiinnitä rahaan paljonkaan huomiota. Jos tilillä on riittävästi rahaa, hän ostaa kaiken haluamansa, mikäli jäljelle jää vielä sen verran että sillä elää seuraavaan palkkapäivään asti. Vesimies ei tavallisesti elä yli varojensa.”

Noitahoroskooppi kertoo saman asian seuraavasti:

“Itsenäinen oman tiensä kulkija ei voi sietää että joku voisi alkaa neuvoa häntä noitumisessa. Herkkätunteisena velhona hän haluaa noitua rauhassa omin ehdoin. Kokeilunhaluisena tämä noita on uudistamassa kaikkea luudista patoihin sillä kaikkea voisi aina hieman parannella ja tehdä käytännöllisemmäksi. (Mutta ei siis ole kovin vastaanottavainen muiden ideoille.)”

Mielipuuhaa: Itsekseen noituminen