nettisivut-1

Tursolan timosoini

Me urheilijat emme näe tervettä päivää. Itsellänikin kun on nykyään vähän joka paikka epäkunnossa. Vai olikohan se sittenkin se vanhuus. Vasemmasta kädestä löytyy kyllä pari sormea joita ei kolota tai vihlo. Siis vielä. Onneksi tulee kohta muutaman viikon tauko kun pitää mennä pään kanssa vähän operoitavaksi Valssiin. Elän toivossa että polveni saa riittävän levon siinä samalla, vasemmalla kädellä nynniin väliä ole. Tai sillä päällä. Hain eilen Koskikeskuksen Intersportista Foot Balance- pohjalliset juoksukenkiin fysioterapeutin vinkistä. Saattaa auttaa polvikipuun – yhdessä levon ja venyttelyn kanssa. Joo joo. Muuta tehnytkään taas kun venytellyt. Spagaatissa tätäkin kirjoittelen.

Alexander Stubb se päinvastoin on kova jätkä. Älkää ymmärtäkö väärin, en minä häntä äänestäisi esim. presidentinlinnaan sen paremmin kuin mihinkään muuallekaan, sanonpahan vain mielipiteeni todella kovasta kuntourheilijasta. Jos olette hänen poliittisia – tai muita – fanejaan, pyydän anteeksi. Ei minulla siis ole mitään häntä vastaan. Olen sen sijaan ymmärtänyt että hänen kalenterinsa on ollut täynnä kaikenlaista muutakin kuin kuntoilumahdollisuuksia viimeisten vuosien aikana. Silti hän teki käsittämättömän suorituksen hiljattain Hawaijin Ironman- kilpailussa. Tuli ensinnäkin maaliin. Uituaan ensin 3,8 kilometriä meressä, pyöräiltyään sitten 180 kilometriä Hawaijin lämmössä ja juostuaan siihen päälle vielä täyden maratonin. Se on käsittämättömän kova suoritus. Toiseksi, aika 11.13.32. ei ole edes entisen pääministerin ennätys – mutta se nyt olisi tästä vielä puuttunutkin. Ennätys on ilmeisesti noin viiden vuoden takaa – ja yli tunnin kovempi. Tulee mieleen vain yksi kysymys. Missä ihm..een välissä?

Olen ennenkin osannut arvostaa hänen urheilullisuuttaan. Mutta nyt viimeistään. Nyt kun itsekin käyn vähän hikoilemassa lenkkipolulla alan tajuta mitä hän on oikeasti tehnyt – samanaikaisesti – poliittista uraa luodessaan. Tiedän kyllä hyvin että moni muukin harrastaja-triathlonisti on hyvin menestynyt myös muussa elämässään, Alexander ei suinkaan ole ainoa. Mutta hän on kuitenkin ainoa joka on samalla ollut Suomen pääministeri tai muu valtakunnan kärkipoliitikko. Että sikäli.

Mut joo. En varsinaisesti ole huolissani ex-pääministerimme saamasta huomiosta. Kyllä hän on mielestäni ihan riittävästi huomiota saanut. Stubbista puhuttaessa kuntoiluharrastus on kuitenkin usein kovin vähätellen sivuutettu. Joko niin, että hänhän ei ikään kuin ole muuta tehnytkään kuin treenannut – myös silloin kun olisi pitänyt Suomea luotsata – tai kaikki vaan ovat jo niin kovin kyllästyneitä hänen kuuluisaan harrastukseensa. Vaihtaisi jo levyä. Hymypoika. Ja ihan niin kuin kyseessä olisi sen kummempi harrastus kuin esim. ruuanlaitto tai luonnossa liikkuminen – joista esimerkkinä tulee mieleeni Saimi Hoyerille niin rakkaat sienet ja Jyrki Kataisen ja koiran yhteinen metsästysharrastus. Joo, harrastushan triathlon on siinä missä tavallisemmatkin harrastukset. Vähän vaan erilainen.

Voi olla että lähestyvä kunnallisvaali on aikaansaanut sen että Aleksander Stubbia näinkin lämmöllä mietin. Vaalin lähestymisen olen huomannut muutaman puolueen kosiskeltua myös minua listoilleen. Ei mene hyvin näköjään heilläkään. Ja vaikken ehdolle suostumassa olekaan, huomaan miettiväni, että millähän energialla sitä Kangasalaa edes parantaisi. Ja missähän välissä sitä sitten enää lenkillä ja uimassa kävisi, kun kaikki aika menisi joko töissä tai senaattorihommissa. Ei saakeli.  Ja Alexander Stubb se treenasi itsensä Ironman-kuntoon  EU- parlamentin jäsenenä, ulkoministerinä tai pääministerinä ollessaan.

Kolottikohan häntä koskaan?

 

 

Posted in Yleinen.